מסעדת |SAMA| סאמא | سما
מסעדת |SAMA| סאמא | سما
מסעדת סאמא בעכו העתיקה, היא נקודת מפגש אמיתית בין חנות התבלינים של השכן למטה, דייגי עכו האחראים על הדגה, טריות חומרי הגלם והמטבח המקומי שהוא שילוב מנצח של אוכל ים תיכוני אותנטי, עם השראה וטוויסט של מטבח עילי משובח.
שף חמודי עוקלה, הוא השף המוביל של קבוצת סאמא, והוא לא קופא על שמריו. חמודי והצוות שלידו, מעדכנים את התפריט מדי עונה, לפי מה שהים והשוק מציעים. המנות מותאמות לחלוקה, כך שתוכלו להינות מכמה שיותר טעמים.
הפירוש מערבית של סאמא הוא שמיים, והיא נקראית כך בגלל הלוקיישן המנצח שלה - בין סמטאות השוק הצבעוני, לחומות העיר ההיסטורית, בין מסגדים וכנסיות, תרבויות ושפות בין הארץ לשמיים. המסעדה ממוקמת על גג הבניין הכי מרכזי בעיר העתיקה, ויש האומרים, ואנחנו מאמינים להם, שזה הרופטופ הכי שווה בעיר. במשך השבוע הבר הקולינרי פתוח בשעות הערב, אבל בשישי-שבת, המקום פתוח מהצהריים.
להזמנת מקום
חמודי עוקלה
שף חמודי עוקלה פרץ לתודעת הסצנה הקולינרית לאחר הופעתו המאוד משכנעת בעונה הראשונה של הריאליטי "משחקי השף".
הופעתו כל כך הרשימה, עד שרבים משוכנעים שעוקלה זכה באותה עונה במקום הראשון, ולא כך הוא.
את דרכו למטבח הוא החל בגיל מאוד צעיר, בעיקר בגלל שבילה כבן יחיד אחרי אחיותיו הגדולות, איתן כהן עסקו בבישולים.
כשהן התחתנו ועזבו את הקן, עוקלה נכנס למטבח והחל לבשל בעצמו.
זה היה בגיל 13, אבל כבר אז הוא הבין שזה מה שהוא רוצה לעשות כשיהיה גדול.
את השכלתו הקולינרית הוא רכש בבית הספר בישולים והרצון להתפתח הוביל אותו לתל אביב, שם עשה סטאז' לצד השפים הטובים בארץ. עוקלה חזר לגליל כדי להקים יחד עם השף יוסוף חנא את מגדלנה, שמאוחר יותר דחף אותו להשתתף בריאליטי. אחר כך הוא הגיע לחיפה והופקד על מסעדה איטלקית ידועה, עזב והצטרף לבר האוכל סאמא.
לקבוצה יש מסעדה נוספת ומדוברת בעיר התחתית בחיפה בשם ראסיף 33.
להזמנת מקום
מסעדת שף
שף חמודי עוקלה יצא תפריט מהמטבח הערבי גלילי, שהוא עונתי, אבל עם השראות מהשוק המקומי וממה שיש לים ולדייגים של עכו להציע.
על פי חמודי, מנות גורמה, יכולות להתקיים גם כשמדובר באוכל רחוב, ולאו דווקא במסעדה מעוטרת כוכבים. השף עושה חיבור של המטבח המקומי והרצון לחבר בין העולמות, הוא גשר בין תרבויות. הקולינריה עברה שינוי אדיר גם במגזר הערבי, עברו הימים של חומוס, צ'יפס והמון סלטים קטנים מפוזרים על השולחן. בסאמא התפריט מעודכן, מדויק, כזה שעושה חשק לעוד.
להזמנת מקום
בר אוכל עכואי
סאמא מוגדרת כבר קולינרי, שזה אומר שהאלכוהול המוגש בה לא פחות מוקפד ממנות השף שיוצאות מהמטבח.
הרי ידוע שאלכוהול הוא מסמר הערב, ובסאמא שמנו דגש מיוחד על הקוקטיילים, שגם הם, כמו המנות, מתחלפים לפי העונות והפירות שיש בשוק.
יש לנו צוות ברמנים שכולו הצגה, אשר יתאימו לכל מנה את היין המדויק לה, קוקטייל על פי טעמכם, או אלכוהול כמו בכל בר מקצועי.
להזמנת מקום